CONSILIERE
PENTRU DEZVOLTARE PERSONALA

-1.jpg

 

            Am primit de multe ori intrebari precum: “De ce as veni eu la o sedinta de consiliere pentru dezvoltare personala?”; “Ce are asa de deosebit o astfel de sedinta fata de o intalnire cu un prieten, o discutie cu un preot sau chiar un sfat de la parinti sau profesori?”. Atunci cand discutam cu cineva si ii incredintam o situatie personala, plasam cumva responsabilitatea noastra interlocutorului, sperand sa obtinem un raspuns, o confirmare, o linistire.

       In toate aceste situatii, “capcana” se afla tocmai in interlocutori, pentru ca fiecare dintre ei poate ca te va asculta cu atentie si interes, insa iti va da raspunsuri, sfaturi sau confirmari din punctul lor de vedere, ca urmare a experientei lor de viata. Apoi, cand tu le vei aplica, poti constata ca nu se potrivesc cu felul tau de a fi. Am observat la oamenii cu care interactionam, dar si la propriile persoane, ca toti suntem deschisi catre schimbare si traim cu perceptia gresita ca pentru asta trebuie sa facem ceva concret, masurabil si cuantificabil.

Secretul succesului nu consta in a face, ci in a fi, a te cunoaste, a te accepta si a te iubi asa cum esti. 

Succesul nu reprezinta ceea ce faci, ci ceea ce esti! 

Succesul din exterior este doar o reflectare a succesului din interior.

         Consilierea pentru dezvoltare personala este un proces de invatare continua despre cine esti si ce alegi sa fii sau sa devii, in prezenta unei persoane cu pregatire de specialitate, care sa poate facilita procesul si care sa te insoteasca pe drumul tau catre schimbare, fara judecati de valoare, etichetari sau interventii personale.

      Foarte des se face confuzia intre psihoterapie si consilierea pentru dezvoltare personala. Daca in prima situatie vorbim de un proces care se axeaza pe identificarea problemei, a momentului cand ea a aparut si tratarea simptomului sau a situatiei, in cea de-a doua situatie vorbim despre un proces care se axeaza pe identificarea solutiilor si plasarea lor in viitor, solutii pe care fiecare persoana le identifica singura, avand toate resursele necesare..[citeste mai departe]

Ce este cu adevarat important pentru tine?

Ce vrei sa intelegi mai bine? 

Ce vrei sa fie diferit?

Hai sa ne cunoastem si poti primi mai multe detalii in mod gratuit la o prima sedinta de consiliere pentru dezvoltare personala;

Programeaza-te la numerele de telefon 0763.111.816 sau 0722.940.449 sau viziteaza noul nostru sediu din Ploiesti, str.Valeni nr.41, vis-a-vis de BCR

Valentina Tulica-Arsene

PROGRAME COACHING

         

"Exemplul nu este calea cea mai buna de a influenta pe ceilalti, este singura"

                                                         Albert Schweitzer

 

 

       Am descoperit coachingul in 2010, cand lucram intr-o cunoscuta companie multinationala si implementam un program de eficientizare a vanzarilor; la acea vreme nici nu stiam ca ceea ce faceam se numea "Coaching"; ma mandream ca reuseam cu usurinta sa aplic diverse tehnici care imi facilitau comunicarea cu colegii sau identificarea resurselor pentru motivarea acelora pentru care performanta nu era atinsa, si consideram atunci ca toate acestea erau beneficiile scolii de psihoterapie pe care o urmasem; pana cand cineva m-a intrebat  "Ce este diferit intre activitatea pe care o desfasuram in acel moment si ceea ce faceam anterior? Care este elementul comun pe care il pot folosi in ambele activitati? Cum stiu ca ceea ce aplic are rezultatul pe care mi l-am dorit?"

           Asa am decoperit puterea intrebarilor, beneficiile intrebarilor adresate in mod inteligent, calitatea anumitor intrebari de a face lumina atat in interior cat si in exterior, abilitatea celui care conduce un "proces al intrebarilor" de a scoate la suprafata constientizare si responsabilizare.

Ulterior acea persoana a devenit profesorul meu si mentorul meu in coaching..[citeste mai departe]

Programele de coaching pe care le desfasoara CCCPh sunt:

1. Executive coaching [vezi detalii program]

2. Team coaching [vezi detalii program]

3. Life coaching [vezi detalii program]

4. Coaching pentru adolescenti [vezi detalii program]